Over schuldhulpverlening
     
  Schuldhulpverlening
 
  Mensen kunnen door allerlei oorzaken in de schulden raken. Soms zijn de schulden zo groot, dat je het niet meer alleen kunt oplossen. Speciaal voor hen is er schuldhulpverlening.
Voor schuldhulpverlening dient u zich te melden bij de afdeling schuldhulpverlening van uw plaatselijke gemeente. Uiteindelijk is het de bedoeling dat met die hulp de geldzaken van de cliŽnt weer op orde komen. Dit houdt ook in dat de schuldhulpverlening een aflossingsregeling proberen te treffen met de schuldeisers over een afbetaling van de schulden. De bedoeling is dat de cliŽnt de schulden binnen 36 maanden terugbetaalt. Aan de hand van zijn/haar inkomsten en uitgaven wordt er berekend wat de cliŽnt kan aflossen.

Als beschermingsbewindvoerder voeren wij schuldenbewind uit. Nadat de rechtbank u onder bewind, met als reden schulden, heeft geplaatst, gaan wij de schuldeisers vragen aan ons op te geven welke schuld u bij hen heeft en hoe hoog deze is. Nadat wij alle schulden in beeld hebben, u stabiel bent, dat betekent dat alle vaste lasten betaald kunnen worden, melden wij u aan bij de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente in uw woonplaats aan.

Het traject kan alleen werken als alle schuldeisers akkoord gaan met de aflossingsregeling. Het kan voorkomen dat niet iedere schuldeiser mee wil doen. In dat geval kan de rechter worden gevraagd om toegelaten te worden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) en op die manier proberen van zijn schulden af te komen.
 
     


     
  WSNP  
  Meer informatie over de WSNP kunt u vinden in het gedeelte Wettelijk Traject links onderaan de pagina.