Over mentorschap
 
     
  Mentorschap
 
  Wanneer iemand zorg nodig heeft in de vorm van  verpleging, verzorging, behandeling of begeleiding is het belangrijk dat daarin goede keuzes worden gemaakt.

Soms  is het voor mensen echter (tijdelijk) niet mogelijk op dit gebied goede beslissingen te nemen. Als men bijvoorbeeld een beperking heeft, dementerend is, psychische klachten heeft of verslaafd is, kan het nodig zijn dat een ander dit voor iemand doet.

Voor familieleden kan dit lastig zijn. Daarom kan de rechter een wettelijk vertegenwoordiger aanstellen, die de belangen van de naaste behartigt. Dit wordt mentorschap genoemd.

 

De mentor neemt beslissingen en kijkt mee met cliŽnten op het gebied van hun verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De mentor zal daarbij altijd rekening houden met de achtergrond en persoon van de cliŽnt.

 

Mentorschap wordt ingesteld door de kantonrechter.

 
 
     

 


     
  Ons kantoor
 
  Ons kantoor heeft een dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 tot 11.00 uur. CliŽnten hebben dan de mogelijkheid om vragen te stellen over zaken die niet geheel duidelijk zijn of kunnen andere problemen aankaarten.

 

U kunt zich aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier op deze website. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.


Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met +31 (0) 184-683900 of een e-mail sturen naar mentorschap@verkerkenvos.nl.